Preloader

Dolce By Vero

+40 723 888 777
office@dolcebyvero.ro VINO IN SHOWROOM

URMARESTE-NE PE INSTAGRAM

sau ne poti gasi si pe…

Blog

mousse-uri naturale dolce by vero corbeanca

Cum de… la bilanturi contabile la mousse-uri naturale?

 

 

Am primit mult timp intrebarea “cum de…?” uneori cu entuziasm si interes, altadata cu uimire si curiozitate sau chiar cu scepticism.

Cum de am ales sa dau la o parte rapoartele si analizele financiare, pentru a-i migali pe Elsa, Mickey Mouse si altii din pasta de zahar? Cum de am lasat munca de birou pentru bucatarie si am inlocuit mouse-ul cu mousse-ul :)?

 

In realitate, trecerea, desi surprinzatoare, a fost oarecum fireasca pentru mine. Pana la urma, lucrurile nu s-au schimbat atat de mult 🙂 Grija cu care creez si decorez prajituri si torturi, n-ar fi fost posibila fara rabdarea si perseverenta pe care mi-au dat-o cei 15 ani de contabilitate in corporatie.

Unde mai pui ca lucrez tot cu cifre…  220 de grame, 50 de minute la cuptor, 180 grade. 

Adevarul e ca dintotdeauna mi-au placut dulciurile fine, gustul ala deosebit pe care, din pacate il gasesti destul de rar. Prietenii si familia pot confirma ca m-au auzit adesea spunand “as manca ceva nou si bun…ceva deosebit”.

Si totusi… CUM DE?

In timpul sarcinii cu baietelul nostru, Aris, am inceput sa citesc mai mult despre alimentatia sanatoasa, mancare naturala, ajungand desigur si la dulciuri. Asa am inceput sa imi fac propriile prajituri. De aici pana la pasiune pura, n-a mai fost decat un pas, caci avand timp, am inceput sa urmaresc emisiuni, sa particip la cursuri dedicate si bineinteles… sa pun in practica.  In scurt timp, am inceput sa mesteresc de una singura, acasa, surprize dulci pentru prieteni si rude.

Dintr-o data, toti cei care gustasera din torturile mele, voiau sa comande.

Ca era vorba de parinti,  vecini sau prieteni de-ai prietenilor, am respectat de fiecare data cu strictete ingredientele pe care le foloseam si pentru noi, acasa: unt, ciocolata,  fructe proaspete etc. Dincolo de costurile mai mari si de timpul petrecut pentru a alege cei mai buni furnizori, am luat decizia de a nu face rabat de la calitate doar de dragul profitului. Astazi, cofetaria functioneaza fix dupa acelasi principiu.

Suntem artizani, nu fabrica. Producem calitate, nu volum.

Nu am folosit niciodata premixuri. Cremele le facem in continuare cu mana noastra, folosind ingrediente naturale. Pentru ingredientele fine, speciale, ne aprovizionam de la furnizori cu traditie si pasiune pentru deserturi rafinate, din Franta si Belgia

 

Am fost la targuri de prajituri unde 90% din producatorii de materie prima pentru cofetari, vindeau prafuri si premixuri. Din pacate, realitatea e ca multe din cofetarii  au vitrina plina de prajituri care nu au vazut vreodata unt sau ciocolata…

Presati de cerinta din piata pentru produse ieftine, multi producatori aleg ingredientele cu cele mai mici costuri. Ingredientele naturale cresc prea mult cheltuielile de productie.

O  diferenta mare de pret ar trebui sa te faca sa iti pui un semn de intrebare. Calculeaza cat costa 1 ou, un pachet de unt, 1 litru de lapte, biscuitii, ciocolata, fructele si vei vedea ca atunci cand folosesti ingrediente  naturale, iti e imposibil sa vinzi o prajitura cu 5 lei.

Insa nu intotdeauna un pret peste medie garanteaza calitatea prajiturii pe care o mananci. Un pret mare poate fi justificat de pozitionarea brandului (cat de cunoscut e producatorul) si de investitia in marketing si publicitate.

Singurul indicator al calitatii este GUSTUL. Gustul natural. Dar, ca de obicei, lucrurile simple sunt cele mai complicate. E dificil de spus ce inseamna natural si ce e… poveste.

 

“Ca la mama acasa” sau…?

Din nefericire, uneori, ca la mama acasa, inseamna tot lapte praf, margarina, frisca vegetala si blat din comert insiropat cu compot. Delicios la momentul ala, nu contest! Depinde, desigur si in ce ani ai copilarit si unde, dar, majoritatea parintilor nostri nu isi permiteau sa cumpere ingrediente de calitate, asa ca mancam si ne placea ce era.

Chiar si asa, dulciurile mamei erau mai sanatose decat ce am vazut in ultimul timp in comert. Si e pacat ca acceptam sa consumam orice…

Ma gandesc adesea de ce noi, romanii, avem tendinta de a prefera deserturile din copilarie. Cum spuneam la inceput, dintotdeauna am cautat altceva… mai bun, mai deosebit.  Refuz sa cred ca doar clasicii papanasi si clatitele sunt deserturile care ne reprezinta.  Am evoluat si avem potential sa cream si sa ne delectam cu dulciuri fine, sanatoase si cu aspect deosebit.

Da, Dolce by Vero Atelier inseamna nu doar natural, ci si cu STIL. Cand am inceput cursurile de specializare, am fost impresionata ca pot crea aproape orice “jucandu-ma” cu pasta de zahar si glazurile. Decorurile “wow” au  devenit repede una din marile mele pasiuni si un element diferentiator pentru Dolce by Vero.

 

Cum iau nastere povestile dulci?

Nu poti descrie frumusetea unui moment fara culori, si nici bucuria unui copil (sau adult) nu e aceeasi in fata unui tort nedecorat, oricat de bun ar fi. Pentru asta, am pastrat in lista de ingrediente colorantul alimentar si pasta de zahar, singurele pentru a caror naturalete nu putem baga mana in cuptorul incins 🙂

Colorantul din pasta de zahar  ne ajuta sa construim povestea celor care vin la noi. Pentru ca oamenii nu comanda niciodata DOAR un tort sau un candy bar. Ei isi doresc momente speciale care se transforma in emotii si, apoi, in amintiri. Si am grija ca de fiecare data sa ”livrez” exact asta.

De fiecare data cand sunt provocata sa prepar un tort deosebit, imi place sa imbin calitatea cu decoruri spectaculoase. Povestea si  emotia celor pentru care creez, sunt sursa mea de inspiratie si motivatie.

Visul meu a fost sa creez ceva prin care sa pot aduce bucurie in comunitatea noastra. Acel ceva  care sa placa papilelor gustative (ingrediente naturale) si ochilor (decoruri cu stil). Asa a luat fiinta Dolce by Vero Atelier.

Stiu ca adevarata calatorie de abia acum incepe. Asa ca urmatoarea dorinta e sa reusim sa ne educam si sa ne rafinam gusturile, pentru a alege cat mai des, producatorii de lucruri naturale. Credeti ca se poate?

 

Cu drag, Vero

 

 

 

Scrie-ne parerea ta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.