Dulcele - cel care a deschis evenimentele dintodeauna


De când mă știu eu, la nunțile românești (și cu siguranță și prin alte părți) invitații erau întâmpinați cu ceva dulce - de la dulceața servită în bolurile speciale din sticlă, bomboane și fructe, la prăjiturele de toate felurile făcute în casă - checuri, fursecuri, albă ca zăpada și alte minuni cu sau fără cremă, cât să le crească puțin glicemia viitorilor petrecăreți, și să le dea energia necesară înainte de masă, muzică și dans.

Astăzi, colțișorului cu „ceva bun” i se spune candy bar, nume și concept împrumutate din SUA, locul în care s-a născut ideea genială de candy bar.

Din State a fost preluat în Marea Britanie, devenind acum celebru și la petrecerile românilor. Se pare că  „bufetul cu bomboane” a fost destinat mai degrabă copiilor – ca să-i țină veseli și ocupați în timpul în care adulții petreceau.  

Dar pentru că pofta de dulce nu ține cont de vârsta, n-a durat mult până ce s-a transformat în ceea ce îl știm azi – un loc care-i adună deopotrivă și pe cei mici, și pe cei mari și antrenează la discuții și povești cu gust, până ce este servită masa.

 

 

Fântânile cu ciocolată, jeleurile și acadelele au fost înlocuite treptat cu deserturi mai rafinate, mai elegante și mai aspectuoase – în ton cu florile și aranjamentele din sală, și mai ales, cu tortul. Așa s-a ajuns la crearea bufetului cu dulciuri în forme variate, plăcute, în egală măsură și papilelor gustative, și ochilor.

 

cum și de unde a venit candy barul

Pe măsură ce organizarea nunților și petrecerilor a evoluat, piața s-a diversificat, iar ofertele și cererile s-au înmulțit. 

Solicitările de candy bar-uri pentru nunți și botezuri au crescut, dar au apărut și noi cerințe: petreceri private, petreceri și evenimente corporate, banchete, aniversări, moțuri ș.a. În ciuda acestor lucuri, întrebarea „cu sau fără candy bar ?” a rămas.

Să clarificăm, zic.

Cu sau fără candy bar

„Se poate și fără”

Dacă ai auzit deja că „nu se mănâncă” sau că nu e nimic special, că „se poate și fără” sau că nu-i decât o cheltuială în plus... e adevărat. Un candy bar ieftin, cu dulciuri din prafuri, lipsit de culoare, varietate și bun gust (la propriu și la figurat!) nu e cu nimic special.
Și da, „se poate și fără”.

„Vreau să încep ca la carte”

Un candy bar care spune o poveste, în care ai de unde alege, iar fiecare alegere e delicioasă, îi va strânge pe toți grămadă - la degustat, pozat și povestit. Va da startul petrecerii, într-un mod original. Și cred că merită să începi „ca la carte”, indiferent că e nuntă, botez, majorat, sau orice alt eveniment care contează.

Dacă vrei să începi ca la carte, iată regulile de bază

REGULA
NR.1


candy bar-ul poate și trebuie să spună o poveste

 

Povestea ta, a voastră sau una care îți place. Orice eveniment vine în spate cu o poveste, cu pasiuni și dorințe care pot fi transmise și celor părtași, prin elemente mici și de efect care dau unicitate – decoruri, flori,  culori, ținute, mărturii, tort și candy-bar.

Îmi place să colaborez cu cei care fac aranjamentele florale și mărturiile, pentru ca story-ul creat să se lege cât mai bine  – culorile să fie aceleași, personajele să arate la fel (dacă e cazul de personaje). E ca un puzzle pe care îl creăm cu pricepere și răbdare, iar rezultatul e „wow”.

Zi-mi o poveste, un anotimp , o culoare sau un desen animat și îți voi spune că l-am creat sub forma desertului și s-a mâncat de mult.

REGULA
NR.2


dacă vrei să se mănânce tot, nu face rabat!

Invitații mai uită (sau iartă) cât de gustos a fost peștele ori friptura sau de dansantă muzica, dar nu uită cum au fost prăjiturile.

Oamenii sunt foarte atenți la desert. Și, în general, la mâncare – la felul în care e servită, la timpul de așteptare, la prospețime și savoare. Candy-bar-ul e fix elementul care închide gura și celor mai mari critici –  pentru că e deja acolo! E startul surpriză care arată spectaculos și are un gust pe măsură.

Ne-au povestit clienții cum după petrecere, invitații le-au spus că au rămas „blocați cu lingurița în gură” după prima îmbucătură din desert. Da, un desert poate fi memorabil,  prin gust și prin aspect, iar ăsta face un candy bar bun.

Dacă tot alegi și plătești, nu-l lua ca să fie!
Ai grijă la decoruri și gust!

Îmi place să asociez deserturile cu vinurile sau hainele… odată ce simți calitatea, nu îți mai vine să te mai întorci la ceva banal sau prost. O pereche de pantofii te poate ține o vară sau 7 ani, depinde doar de tine cum îi alegi.  

Industria dulciurilor e una grea, de volum, în care ieftin înseamnă artificial. Alege-ți furnizorul de candy bar cu aceeași atenție cu care ai ales restaurantul, DJ-ul, fotograful, pantofii și invitații… ca să nu ai surprize neplăcute. 

Ține cont de faptul că în prețul candy bar-ului intră nu doar ingredientele, ci și formările și cursurile cofetarului, care au dus la combinațiie de gusturi și la originalitatea decorurilor.

La atelierul nostru, prețurile nu sunt nici cele mai mari, dar nici mici.Nu suntem ieftini pentru că nu facem niciun compromis când vine vorba de calitate.

 

Experiența și oamenii mi-au confirmat că „nu se mănâncă” nu există.

Există doar „nu se mănâncă pentru că nu e destul de bun”. Unor monoporții cremoase și fresh, îmbrăcate cu glazură oglindă „care ia ochii” nu-i rezistă nici cea mai aprigă dietă.

REGULA
NR.3

oferă opțiuni, creează echilibru

Între clasic și rafinat, între cu cremă și fără, între ciocolatată, vanilie și fructe. Să stârnească și poftă și curiozitate, să fie și pentru copii, și pentru cei mari, și pentru cei care vor cremos  și pentru cei care vor crocant, și light și mai caloric… iar lista se combină și multiplică la nesfârșit.

Diversitatea este esența, iar ingredientele secrete sunt… ingredientele naturale.

Câte și CE dulciuri ar trebui să conțină un candy bar?

Noi folosim 8-10 feluri de prăjituri

minicheesecake, mousse-uri, deserturi la pahar (cum ar fi tiramisu), cannoli, minieclere, trufe de ciocolată, cakepops (din carrotcake, pentru că sunt foarte apreciate de copii, și sunt și sănătoase), pavlova (suntem printre primii care au ”integrat-o” la petreceri), biscuiți și lista continuă…

REGULA
NR.4


nu-ți bate capul!

 

Ne descurcăm constant să satisfacem cele mai pretențioase gusturi, pentru o medie de o sută de persoane pe săptămână. Cel mai mare candy bar pe care l-am creat și montant a fost pentru 400 de persoane. Cu siguranță putem răspunde și unor provocări mai mari.

Nu livrăm „niște dulciuri”, ci potrivim cu grijă o poveste, astfel încât la final să arate ca în poze, iar sărbătoriții să nu aibă grija aranjamentelor. 

Singura ta „bătaie de cap” ar trebui să fie alegerea temei. În rest, avem grijă de amintirile tale pentru ca știm că, pe termen lung, dincolo de gust, rămân fotografiile.

3 ani de la primul candy bar

de zile cu prăjituri
0
de evenimente mari la care am luat parte
0

Luna asta am împlinit 3 ani de când torturile și candy bar-urile, decorurile, mousse-urile și ciocolata fac parte din viața noastră și de acasă, și de la cofetărie. De 3 ani onorăm, în fiecare săptămână minim o comandă de tort și candy bar-uri pentru zeci de invitați.

Ne bucură când oamenii aleg pentru evenimentele importante din viața lor tot ce e mai bun, mai sănătos și mai aspectuos. Suntem încântați să le fim alături și să construim povești pentru o viață.

Despre candy bar-urile noastre, cel mai bine vorbesc cei care au avut deja încredere în noi. Așa că închei cu mesajul primit de la Mădălina, clientă Dolce by Vero. E cea mai bună dovadă că cele 4 reguli (o poveste specială, nimic în farfurii, echilibru… și fără  bătăi de cap) sunt secretul unui eveniment desăvârșit!

Vero

Gust desăvarșit, ingrediente naturale, decor discret, exact ce ne doream. Brioșele din carrot cake-idee foarte bună; mini tartele-delicioase (gustul de fistic se simțea foarte bine); biscuiții din unt au fost decorați exact cum ne doream, respectându-se perfect tematica-ursuleți haioși, cu papioane și năsturași colorați; macarons-pe departe cele mai bune pe care le-am încercat până acum. Cromatica a fost echilibrată, în concordanță cu aranjamentele florale. Zahărul este dozat extrem de bine astfel încât să se simtă aromele prăjiturilor, nu doar dulceața lor. Feedbackul invitaților-mai mult decât pozitiv, din moment ce farfuriile se goleau repede. Cei mai încântați au fost copiii! Mulțumim, Vero, pentru că ne-ai bucurat papilele gustative dar și văzul cu minunatele prăjituri! Recomandăm cu mare căldură dulciurile pregătite cu atâta pasiune!

COMENZI

Dragi clienti, toate comenzile se primesc doar telefonic
si se ridica de la Dolce by Vero Atelier, din Corbeanca!